może niebawem pojawi się coś na ten temat w Akademii
_________________ Czyż nie rozumie pan, że wszystko, co piękne w architekturze, osiągnięto już dawno temu? Zostało to autorytatywnie stwierdzone. (Ayn Rand "Źródło")
Nie przejmujcie się że zasapawane jeżeli istnieje choćby podejrzenie że w środku jest coś z metalu to ktoś zrobi dziure i zeksploruje zbiornik . Tak samo było ze zbiornikiem przy cmentarzu krematoryjnym , było zaspawane a teraz jest już eleganckie wejscie wycięte ;) ( no i brakuje troche wyposażenia ) . Swoją drogą takie zejscia z drabinkami co widać na zdjęciach przypominają mi podobne zejścia w zbiorniku w Oliwie .
czy chodzi tu o budynek na wzgórzu przy skrzyzowaniu ulic Sobieskiego i Traugutta? Szukałem informacji na ten temat w internecie, ale nie znalazłem. Kiedyś ten budynek mnie bardzo interesował, bo bardzo się wyróżniał na tle wzgóza i ogródków działkowych, a okazje patrzeć na niego miałem codziennie z okien mojej szkoły. Byłem nawet pare razy w jego okolicy /wspaniała panorama/, cmentarz /ewangelicki?/, z tego, co pamietam, to mozna bylo sie tam dostac, ale nie odwazylem sie tego zrobic :/ czy mysle o dobrym budynku ?
Z tego co mi wiadomo to był zbiornik wodny - zapas wody dla Miasta - po przeciwnej stronie Królewskiej Doliny, na Królewskim Wzgórzu jest współczesny obiekt o identycznej funkcji.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum