Właśnie coś mi się tak wydawało, że figura straciła atrybut jednego ze zmysłów gdy w piątek szedłem do ZUSu.
_________________ Frakcja Miłośników Niewygodnych Kin
--------------------------------------------------------------------------
Až dojde moja poslední hodina, pochovajte mňa do bečky od vína
--------------------------------------------------------------------------
Kurcze blade, no nie ma na nich kary !!!
A babcia wcale nie ochlapała figury farbą, tylko pomalowała niszę na szaro. Przerwali jej policjanci.
Cytat:
Po renowacji i konsultacjach między Bazyliką Mariacką a wojewódzkim konserwatorem zabytków zapadnie decyzja, czy figura powinna wrócić na swoje miejsce.
No jak to ? Stoi tu tyle czasu, to niech wraca na miejsce !! Równie dobrze trzebaby było pochować inne figury, łącznie z Neptunem..
No może pochlapała, wiesz - babcia sobie spokojnie maluje, co widać na zdjęciu, a tu wyskakuje zza winkla dwóch dryblasów i wołają "stój bo strzelam" - to się babci mógł pandzel omsknąć
Dodam jeszcze ze jakby to było dwóch wyrośniętych skinów to szerokim łukiem by ich minęli cały czas szukając czegoś na niebie. Wandali natomiast nie rozumiem i ich dewizy 'jak czegoś nie rozumiesz zniszcz to' takze.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum