Wysłany: Sob Lis 20, 2004 10:59 am Niespodziewany atak zimy
Cały rejon morza Bałtyckiego został niespodziewanie zaatakowany przez zimę. Najgorsza sytuacja panuje na północy regionu. Udało mi się zrobić zdjęcie wkrótce po zakończeniu pzez zimę działań ofensywnych. Jest to widok z mojego balkonu (możecie się na nim dopatrzeć mojej postaci ).
Wichura przez cały dzień ze straszną snieżycą. Świata nie bylo widać. Utworzyły się wielokilimetrowe korki do Lublina. Wiem, bo syn póbował się przebić z Warszawy. Zlądował ok. 3-ej w nocy objeżdżając jakoś, nadrabiając drogi
A dzisiaj jest -5 i świeci slońce. Gałęzie drzew obwieszone są śniegiem, który przymarzł do nich. Lezy mnostwo sniegu...znaczy się mamy juz zimę
a dla mnie snieg tej (w zasadzie) jesieni to juz nie pierwszyzna w hejmacie bedac, konkretnie w miescie Fulda, trafilismy na podobny jak wczoraj, zmasowany atak bialych platków. Trzy kilometry jakie dzielily nasz hotel od teatru, przejechalismy w...1,5 godziny
my, tz. osoby czasem tam zarobkujace, nazywamy tak Niemcy z przyczyn, hm, sentymentalnych
poza tym Fulda to ladne miasto
a tak zupelnie poza wszystkim - jezdze do Niemiec od dziesieciu lat, srednio dwa razy w roku. I mam ogromny sentyment do tego kraju Nie tylko dlatego, ze sklepy, ze euro /niegdys marki/, ze cos tam jeszcze.
Kiedys spedzalismy Wielkanoc w malej bawarskiej wiosce. I w lany poniedzialek poszlismy cala kupa do kosciola i zaspiewalismy na mszy "Va, pensiero". Bylo super
Taka przyjemnosc nie jest strasznie droga (od 129 SEK) jak na warunki Szwedzkie. Jeszcze jedna uwaga,, to na oponie to sa kolce, taki sam ksztalt maja kolce w oponach samochodowych, chociaz niektorym wydaje sie, ze kolce w oponach zimowych wygladaja jak te uzywane do wyscigow motocyklowych na lodzie.
A opony zimowe masz? słyszałem że taka przyjemność kosztuje tyle co dobry rower...
Mam zimówki, ale nie sprawdzają się w polskich warunkach. I nie są aż tak drogie, choć nie są też tanie. Moje Nokiany z kolcami kosztowały 60 zł za sztukę.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum