Nie musicie tak orutnie szydzić z tych projektów. Ludzie się dopiero uczą.
Skoro to temat o hotelach na targu rybnym zarzucę czymś podobnym. Dorwałem coś takiego. Tym razem wyspa spichrzy. Obiekt na pierwszym planie też o przeznaczeniu hotelowym. Co wy na to?
Oraz troszku obok, przenzaczenia nie znam. Bodajrze też hotel.
A to co stało tam przez kilka lat nim nadeszła wojna.
_________________ Jestem gupi i wszyscy bardzo mnie rzałują!
Wyspę Spichrzów to "odbudowują" od 1946 i jakoś do tej pory nic nie zbudowali. I raczej się nie zapowiada. Ale to już chyba przedyskutowaliśmy?
No dobrze, ale ja nie o tym mówię. Temat o pracach studenckich więc wkleiłem to bo myślałem, że was zainteresuje. Nic więcej. Co ty taki Sabaoth wciąż awersyjny. Słuchasz dobrej muzy, nie denerwój się.
Przód Wyspy ciekawy. Zachowany jest jej charakter. Tylko co to jest to wystające nad budynkami ? Szklarnia ? Ogród botaniczny ? Centrum lotów kosmicznych ? Czy bez szkła nie może się obejść żaden nowoprojektowany budynek ? Przypominam - wyspa nosi nazwę Wyspy Spichrzów a nie Wyspy Szklarni.
wyspa nosi nazwę Wyspy Spichrzów a nie Wyspy Szklarni
to zawsze może zostać Wyspą Szklanych Spichrzów
_________________ Czyż nie rozumie pan, że wszystko, co piękne w architekturze, osiągnięto już dawno temu? Zostało to autorytatywnie stwierdzone. (Ayn Rand "Źródło")
No, muszę powiedzieć, że jeżeli nie da się Wyspu zrekonstruować, a raczej się nie da, to ten projekt akurat jest całkiem całkiem - mamy tu i słynne nawiązanie i respektowanie historycznego otoczenia - brawo - kto jest autorem - należy mu się artykulik w Galerii Niezrealizowanych projektów ( http://rzygacz.webd.pl/index.php?id=3,0,0,1,0,0 )
To cieszę się, że wam się podoba bo to mój dyplom heh. Kto poza tym powiedział, że wyspa spichrzy ma do końca świata nazywać się w ten sposób. Złota Kamieniczka została tak nazwana w XIX wieku a biała i czerwona sala w ratuszu po wojnie. Heh. Jak dobrze pójdzie obronię się niedługo i będzie to najbardziej konserwatywny dyplom jaki widziała polibuda w swojej powojennej hitori hehe. W szklarni na dachu mieści się basen, siłownia i klub nocny z tarasem, który zadrzewię jeszcze do końcowych wizualizacji. Ten drugi projekt zaś to mój projekt semestralny w którym przygotowywałem się do dyplomu poszukijąc dobrej forym na współczesny spichrz.
Projektując doszedłem wkońcu do wniosku, że czysta ceglana ściana spichrza sama w sobie jest już tak czystą i minimalistyczną formą, że nie ma sensu jej zmieniać. Niestety tak da się tylko na wyspie szklarni projektować.
Właśnie do tego cały czas zmierzam, łączenie starego z bardzo nowoczesnym jest całkiem możliwe tylko pracochłonne a nie wszystkim się chce ruszyć głową w polskich realiach. Nie dziwię się ludziom, że krytykują współczesną architekturą, ale chciałbym aby w przyszłości dali jednak im drugą szansę. Gdańsk może być naprawdę miodnym miastem.
To Ty nie jesteś taki antyhistoryczny jak się malujesz!
Daj znać, jak będziesz przygotowywał częśc opisową (w tym historyczną), chętnie przeczytamy i jak będzie trzeba to pomożemy oraz złośliwie skomentujemy
No i podaj termin obrony. Są publiczne, więc chętnie wpadniemy zadać dobre pytanie.
Złota Kamieniczka została tak nazwana w XIX wieku a biała i czerwona sala w ratuszu po wojnie
Nad historią musisz jeszcze trochę popracować. Złota kamieniczka do 1945 roku nosiła nazwę Steffensa, a Rotter Saal i Weisser Saal w Ratuszu były długo przed wojną.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum