Witam Koleżęństwo ,
Mojemu znajomemu "wpadło w ręce" zdjęcie z międzywojennego Gdańska pokazujące klasycznego rybaka z gdańską (w dolnym prawym polu widoczny herb) odznaką na piersi.
Czy ktoś z Was jest w stanie zidentyfikować tą odznakę?
Dziękuję za jakiekolwiek komentarze, pozdrawiam, w.
Czy ktoś z Was jest w stanie zidentyfikować tą odznakę?
Witam Koleżęńsko
To jest metalowa przyczepiana odznaka na Swieto Pracy "Tag der Arbeit" prawdopodobnie na 1 Maja 1934 roku z Danzig.
Byla zlocona jak chcesz zobaczyc to jest TUTAJ
No a teraz to nam przedstaw cala fotografie. Ja mam tylko "POLAKA Z NAD POLSKIEGO MORZA" jest bez odznaki ale przy pracy
WIELKIE DZIĘKI!
Jestem pod wrażeniem, ile można wydedukować widząc tak nieostry fragment zdjęcia .
Rzeczonego zdjęcia w całości sam jeszcze nigdy nie widziałem (tak jak pisałem, nie jest moje), ale prawdopodobnie będzie kiedyś wydawane jako reprint...
Jeszcze raz - z podziwem bardzo dziękuję za pomoc w identyfikacji, w.
Niejako w podziękowaniu za pomoc użytkownika @Adamdownunder pozwalam sobie podrzucić fascynatom historii Gdańska i okolic kilka skanów z oryginalnych (i chyba niepublikowanych?) fotografii sprzed dziesiątek lat.
Oczywiście osoby administrujące Forum mogą zgodnie ze swoim uznaniem przerzucić fotki do odpowiednich działów.
Niestety właściciel fotografii ani ja nie jesteśmy w stanie określić lokalizacji ruin na zdjęciach.
W identyfikacji mogły by pomóc powiększenia charakterystycznych detali.
Pierwsze ruiny (sądząc po wieżach z reflektorami) to jakiś duży obszar przemysłowy lub port - wzgórza-> Gdynia?
d_348.jpg
Plik ściągnięto 9095 raz(y) 60,28 KB
c_123.jpg
Plik ściągnięto 9095 raz(y) 59,7 KB
_________________ Co to ja miałem w tej puszce ... ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum