Nie w tym rzecz, niech sobie parady będą. Ja tylko powtarzam słowa Zoppotera:
Cytat:
No, ja nie bardzo widzę powód do świętowania...
Szkoda takiego podejścia, wszyscy zdajemy się na coś czekać, aż coś nam się zmieni pod nosem, tylko nam samym najtrudniej komu innemu coś zmienić?
W zeszłym roku pomagałem przy organizacji, kilka biorących udział w Paradzie grup była tam za moją sprawą i... powtórzę, jak na początku, że szkoda, że właśnie tak zaangażowani ludzie jak Wy, nie zorganizują forumowego spotkania podczas takiego dnia...
Może za rok sam Was wyciągnę, jak już się naczytam i dane mi będzie wiedzieć, kto da się wyciągnąć ;)
Ale wbrew temu co napisałeś w poście tytułowym, to nie jest gdańska parada, a polska - bo Gdańsk akurat nie może świętować niepodległości, skoro jest pod okupacją. To chyba jest jasne. A co do samej parady, to mnie osobiście nie przeszkadza, takie wiece urządzali Polacy w Gdańsku od 19 roku i nikomu to nie przeszkadzało, aż do pojawienia się tej brunatnej zarazy.
Ale to nie znaczy że musimy tam pędzić zaraz.
No właśnie o to mi chodziło. Niech sobie organizują paradę. Ja nie widzę powodu do świętowania (chociaż w niedzielę będę świętował 11 listopada na Sundyberg IP ).
Cytat:
szkoda, że właśnie tak zaangażowani ludzie jak Wy, nie zorganizują forumowego spotkania podczas takiego dnia...
Spotkania i akcje (vide Znicz) organizujemy w inne dni.
Gdańsk jest Polskim miastem a takie przekomarzania się nie są sensownym wykrętem jak dla mnie. Ja tam nie pójdę z prostego powodu. Nie miałem nigdy takiego zamiaru bo nie lubię parad. Jedyne parady na których się do tej pory pojawiłem to Parada Rowerowa. Jest w lecie i jest ciekawsza dla jej uczestników. Państwo Polskie jest jakie jest i nie czekam na żadne inne. Żyję tu i teraz w Gdańsku, który jest Polskim miastem choć przecież przed 20 tysiącami lat te tereny zamieszkiwali nandertalczycy i mamuty. Mimo to nie uważam aby Gdańk był miastem nandertalczyków i mamutów pod okupacją.
_________________ Jestem gupi i wszyscy bardzo mnie rzałują!
A możesz mi wytłumaczyć, po co to piszesz? Znowu liczysz na wywołanie awantury? i po co? Żeby się potem chwalić na www.wrzeszcz.org ? Daremny trud. Daj sobie (i nam) spokój. A za posty typu "Gdańsk wiecznie polski" to na tym forum co najwyżej bana możesz zarobić.
Buuu. Grün znowu grozi. Moja opinia, moja sprawa. Pisałem również o Paradzie Rowerów więc się nie czepiaj. Poza tym jak powiedział pewien mądry prezydent cytując jego słowa "You Forgot About Poland" hehe
Cieszę się, że czytasz nasze forum. Fajnie by było jakbyś się chciał również tam poudzielać. Nie musisz się obawiać, że zostaniesz tam przyjęty tak jak ja tutaj.
_________________ Jestem gupi i wszyscy bardzo mnie rzałują!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum